måndag 24 maj 2010

Mer löss

Alltså...
Eftersom dom ryska bladlössen har BLÅST hit, kan dom inte BLÅSA härifrån då också?
Det skulle man ju i alla fall tycka.
Som det blåste och regnade igår och i natt så borde dom ju ha nästintill försvunnit.
Men icke....
Dom är miljontals flera nu!
Dom är överallt och jag menar verkligen överallt.
På väggar, på altan, på blomkrukor, på min nya vinbärsbuske, på min rabarber och över hela gården.
Hela gården fullkomligt kryllar av små gröna kryp.
Dom har än så länge inte tagit sig in, men det är väl bara en tidsfråga.
Hur blir jag av med dom????
Jag kan ju inte bespruta hela gården med en liten sprayflaska med såpavatten. Då lär ja ha ont i handen. Huvudsaken är väl att mina blommor och buskar får vara i fred, så dom kan man ju spruta på, men resten av gården då?! Ja i alla fall altanen skulle ju vara kul att ha lusfri. Som den ser ut nu så går det inte att sitta där för då har man ganska snart hela kroppen full av små gröna kryp.
Vet ni hur mycket det kryper i hela kroppen?! Jag har inte löss på mig nu, men det känns nog tusan som det.
Flyg hem era fän!

4 kommentarer:

  1. Det finns nån sorts jättestor hållare man hänger på ryggen, med en lång slang och ett munstycke man kan spraya t.ex. bekämpningsmedel ur. Kanske man kan hyra det någonstans (möjligtvis på Klintens plåt säger Kigge). Det finns säkert medel som ska ta död på sådana där odjur. Det gäller ju förstås att få tag på något som inte tar död på hela gräsmattan och alla buskar samtidigt...

    SvaraRadera
  2. alltså, det måste nog bara va i Lemland ni har de där lössen för jag har då inte märkt nåt. Var det inte i vattnet dom kom hit, döda?

    SvaraRadera
  3. vi har också hela gården full av dom "j-vlarna". Väggar, trappräcket, blommor o buskar, gräsklippar, allt allt. Tror dom försvinner av sej själv, nångång...äckligt är de..

    SvaraRadera
  4. samma här, löss överallt. Undrar om dom äter på blommorna den här sortens löss? Nej nu skall jag gå och duscha, känner att det kryper på kroppen också.

    SvaraRadera