fredag 14 maj 2010

Lakritskladdkaka

Gillar du lakrits kan du ta 6 kolor, är du fullkomligt galen i lakrits kan du ta tolv. Grädda kakan lite längre än angivet om du vill äta den samma dag, annars kommer den att vara väldigt kladdig!

200 gr. smör
200 gr. mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl (150 gr)
1 krm salt
6-8 kick á 19 gr eller liknande lakritskola

Beredning: Smörj en kakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i smöret. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa äggen och sockret lätt, rör ner i chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten till en jämn massa. Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dom i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 min. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.


Visst låter det mumsigt?! Jag har inte smakat den ännu, mina gäster imorgon blir försökskaniner. =)

1 kommentar:

  1. låter VÄLDIGT gott, jag som tycker om lakrits =) spännande. Måste prova laga den om den är god...

    SvaraRadera