Jättegod mysli! Prova den! Enda nackdelen är att den tar lång tid att göra. Men det är den värd! Och man behöver inte köra en detox för att äta den =).
1 PLÅT
1 äpple
skalet av 1 apelsin
5 torkade dadlar
3 msk honung
1 tsk kanel
1 dl solrosfrön
1 dl mandel
1 dl paranötter
1 dl hasselnötter
1 dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ msk solrosolja (eller olivolja)
Sätt ugnen på 125 grader. Skär äpplet i bitar. Lägg äpple, rivet apelsinskal, dadlar, honung, kanel och solrosfrön i en matberedare (funkar med stavmixer också) och mixa nån minut. Lägg massan i en stor skål.
Lägg mandlar, paranötter och hasselnötter i en matberedare och mixa hastigt i några sekunder. Det ska vara grova bitar. Blanda nöthacket, pumpafrön, solrosfrön och linfrön med massan.
Smörj en ugnsplåt med solrosolja, bred ut blandningen och platta till. Sätt in plåten i ugnen i 1 timme, sänk temperaturen till 50 grader och låt stå i 6-8 timmar och torka. Ta ut plåten och bryt myslin i småbitar. Förvara i en burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar