söndag 10 juni 2012

Närmar sig

18 dagar till beräknad förlossning och jag börjar faktiskt bli rätt urväntad...
Var på sista ultraljudet i tisdags (5.6). Allt såg fint ut. Barnet hade mycket hår (helt fascinerad över att man kan se det på UL) och vägde då 3179gr, vilket betyder att även detta barn blir en 4 kilosklimp. Jag visste ju det, eller iaf så kände jag det på mig. Men han sa också att huvudet var väldigt långt ner, även om det inte var fixerat ännu. Han trodde inte att jag skulle gå tiden ut, vilket jag ju nu hoppas lite på. Men han sa också att om det var så att den inte kommer före beräknad tid så skulle jag inte heller få gå över tiden, just eftersom den skulle väga runt 4 kilo. Så i så fall blir det väl igångsättning, men jag håller tummarna för att den kommer snart.
Trodde faktiskt i torsdags att det var dags. Mådde jättekonstigt och det började först med lite som mensvärk, men sen övergick det till mera värkar som höll i sig rätt länge och inte var så bekväma. Men dom var dock väldigt oregelbundna. Eftersom dom ändå höll på några timmar så ringde jag till BB, men där tyckte dom att jag skulle avvakta och höra av mig igen om vattnet gick eller värkarna blev mer regelbundna. Så vi gjorde så och sen avtog dom och efter det har det varit bara nån värk lite här och där.
Kände mig lite besviken att det avtog, var helt inställd på att vi skulle få se våran lilla groda. Men så blev det ju inte, men snart hoppas jag!
Men jag börjar faktiskt bli lite trött på att vara gravid nu. Jag kan inte röra mig som vanligt, jag sover inte på nätterna, jag har ont mer eller mindre varje dag, känner mig otymplig och på nätterna när jag ska vända mig känner jag mig som värsta valrossen, ett under att mannen kan sova som jag håller på på nätterna.

Imorgon ska jag till Monica på mödra och då får jag väl beklaga mig lite. Inte för att jag vet om det hjälper, men man kan ju försöka.
Se om jag gått upp nåt och om mitt hb håller sig på en någorlunda bra nivå.
Ska även på akupunktur imorgon. Känns som jag springer på det där sjukhuset hela tiden, men det ska väl vara slut på det snart hoppas jag.

Nu ska jag slänga mig på soffan och mysa med min man innan sängen kallar på mig.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar