fredag 20 januari 2012

Januari


Det är visst januari nu och mer än halva månaden har redan gått. Helt sjukt ju!
Både dottern och mannen i huset har frisknat i sen förkylningen, som jag klarade mig helt undan.
Dock får ju jag dras med andra krämpor, men det är krämpor som går över om nån månad eller så... ;b
Krämpor hör väl till när man är gravid va?!
JAAAA! Jag är gravid!!! Jag har velat berätta så himla länge, men eftersom det gick som det gick sist så har jag inte vågat, inte till någon. Det var bara jag och mannen som visste (ja och barnmorskan då) ända fram till jul. På julafton berättade vi för dottern och för våra familjer och sen har det berättats hit och dit efter det, även om inte alla vet ännu.
Anyway! Jag går in i vecka 17 idag och försöker njuta alla dagar av att det växer en lite ny människa i mig. Dock har jag oroat mig mycket mycket mera den här gången, men det kanske är naturlig efter ett missfall.
Jag var på ett tidigt ultraljud i vecka 8 och fick se h*n, det var ju mest en suddig fläck, men det viktigaste var att hjärtat slog. I vecka 11 fick jag höra hjärtljuden första gången och dom slog så fint i 158 slag. I tisdags var vi igen till mödrarådgivningen och även den här gången fick vi höra hjärtat som slog i 148 den här gången. Helt normalt!
Jag mådde ju dåligt ända fram till vecka 14, men klarade mig från kräkningar iaf. Trött har jag oxå varit, somnat före dottern på kvällarna och ibland även dagtid. Men tyvärr avlöstes illamåndet med att jag fick foglossning. Har ont i korsryggen, ner i högra skinkan som strålar fram och ibland får jag som kramper ner i benet på framsidan. Inte skönt, men det är inget som jag inte klarar av. Jag tänker jobba så länge som möjligt. Dock är det lite trist att jag får mer ont om jag rör på mig, det räcker med promenader. Provade zumba i onsdags men även det fick jag ont av, så jag måste se om jag måste byta till nån annan träning eller hur jag ska göra. Jag skulle ju vilja träna så jag inte går upp lika mycket som jag gjorde förra gången.
Jag har i alla fall börjat känna av den lilla lite, ibland vet jag inte om det är bebisen eller nåt annat som känns, men jag vill ju gärna tro att det är lilla "Kermit". Ja det är vad vi kallar den lille just nu.
Nästa vecka ska vi på första riktiga ultraljudet och det ska bli kul. Men vi tänker inte ta reda på vad det är, det får bli en överraskning. Dottern vill gärna veta om hon får en syster eller bror, men hon får vänta. Då får vi oxå se om datumet för förlossning blir ändrat, som det ser ut nu blir det 30 juni.

Trevlig helg på er!

Sätter in en bild på dottern när hon var nyfödd...Pluttan!

5 kommentarer:

 1. Stort stort j-la grattis :-D Mamma skvallrade för hon va så glad för er skull. Jätte jätte kul. Njut och sköt om dig!!!!

  SvaraRadera
 2. Åh vad glad jag blir för eran skull :) grattis!!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Äntligen vännen =)Är så glad för er skull...

  SvaraRadera
 4. Åh! Stort Grattis!! Lycka till med allt.

  SvaraRadera