tisdag 29 mars 2011

Kanske en anledning...

Förra veckan var jag då till gyn och skulle kolla varför vi fortfarande inte har blivit gravida.
Fick göra en sköljning av äggledarna. Var ingen behaglig upplevelse och jag är inte så säker på att jag vill göra det igen, men mannen var på plats och höll handen ;).
I alla fall så såg han då (gynekologen alltså, inte mannen ) att det rann väldigt dåligt i den ena äggledaren. Aha, kanske det är anledningen till att vi inte blivit gravida ännu. Han sa att det kan vara en s.k "slempropp" som orsakade det och det är tydligen sånt som kan hända ibland efter man fått barn. Men han sa att han den kan försvinna nu när man man sköljt igenom "systemet". Och man kan absolut bli gravid med bara en fungerande äggledare. Men jag fick i alla fall hormoner som jag ska ta vid nästa mens, bara för att öka på chanserna ännu lite till.
Att mannen dessutom är på jobb två veckor i ett sträck gör ju inte chanserna större direkt, det är ju inte direkt så att han är hemma alla gånger jag har ägglossning. Men nu ska vi prova det här och har det fortfarande inte hänt nåt efter ½ år så ska vi höra av oss igen. Så nu håller vi tummar och tår och allt annat som går och hoppas att det går vägen!
På nåt sätt kändes det ändå skönt att höra att det faktiskt var nåt som "satt i vägen" och kanske minskat chanserna till att bli gravid. Man förstår nog inte riktigt, jag menar när det gick så fort att bli gravid första gången, sen när det inte funkar så blir man så frustrerad, arg och ledsen.
Ja alla vet väl hur det känns när man vill nåt så himla mycket och så blir det inte som man tänkt sig, fruktansvärt frustrerande!
Jag har i alla fall fått en positiv puff nu och känner ändå att jag kommer att bli gravid, förhoppningsvis snart!

10 kommentarer:

 1. Håller tummar och tår ;-)

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag tar tacksamt emot alla tummar och tår.. :)

  SvaraRadera
 3. Ja, man får nästan säga "vad roligt att nåt satt i vägen" :) Det är ju positivt som du skriver, när det finns problem som går att åtgärda! Lycka till med verkstaden nu! Kram!

  SvaraRadera
 4. Håller några här också! =)

  SvaraRadera
 5. hoppas verkligen det går vägen nu när du kanske får bort pluggen =) kram på dig

  SvaraRadera
 6. Jag förstår precis. Jag och sambon har försökt sedan augusti, men ingenting händer. För oss är det däremot första barnet vi försöker skapa, så vi vet ju egentligen inte ens om vi kan få barn.
  Hur länge har ni försökt nu?

  SvaraRadera
 7. Jag håller så hårt jag bara kan!

  SvaraRadera
 8. kör hårt, jag som bara behövt skaka ur kalsongerna så har jag varit gravid..jag skickar över "bli lätt gravid åt er"...skaka kalsongerna när mannen är borta o kör hårt när han är hemma...lycka till, håller tummar o tår..kram

  SvaraRadera
 9. Tack för alla tummar och tår! =)
  Dorita: Jag ska testa att skaka kalsongerna =D
  Sara: Jag hoppas att det ska lyckas för er! Håller tummarna. Vi har försökt ungefär 2 år och 7 månader nu, men förra gången tog det bara två månader så var jag gravid...Konstigt hur det kan ändra!

  SvaraRadera
 10. Jag håller också tummarna allt vad jag kan, men ni får göra jobbet själva ;)
  Och berättar att jag vet en som fått 6 barn trots enbart en äggstock och då alltså bara en äggledare!

  SvaraRadera