onsdag 15 augusti 2012

Sååå frustrerande...

Försöker få Milo att somna i sängen. Ja det går väl sådär skulle jag säga.
Tycker inte att han ska behöva somna i famnen när det är läggdags.
Så vi började med att lägga han i sängen när mannen kom hem från jobb.
Det funkar inte, eller jo det funkar om man vill sitta där i allt från 1 timme till 2 timmar och krusa han på magen. Han somnar jättelätt i famnen, men så fort man lägger ner honom i sängen så vaknar han och så får man börja om igen. Jag vet inte, men kanske han är för liten för att somna själv i sängen utan att man ska behöva sitta med honom? Vad tror ni? Eller ska vi bara lämna honom där ensam och han får ligga och skrika tills han somnar? På nåt sätt känns det grymt att låta honom skrika när han är så liten ännu. Jag vet ju att det inte är farligt att dom får skrika lite, men jag har väldigt svårt att lyssna på det. Kanske vi bara får testa oss fram och hoppas på att det blir bättre bara han blir äldre.
Dottern kommer jag inte riktigt ihåg hur vi gjorde med när hon var i samma ålder, men jag har för mig att hon somnade i sängen på kvällen utan problem. Men som sagt jag minns inte riktigt eftersom det är 7 år sen hon var i samma ålder.
Om nån har tips så lyssnar (läser) jag gärna! :)


På bilden: Milo rätt färsk och sover skönt i BBsängen.

4 kommentarer:

 1. Jag skulle nog hålla honom i famnen istället för att ha honom och skrika i sin egen säng. Ebba var likadan, jag tror vissa bebisar helt enkelt behöver jättemycket närhet. Det kan ju vara rätt jobbigt att aldrig ha armarna fria, men det är ändå en ganska kort period det handlar om. Jag tror aldrig man kan ge för mycket närhet. Om några månader när han sen blir så gammal att han börjar lära sig hur han ska göra för att få som han vill så kan ni ju börja öva på egen säng vid läggdags, men en så liten bebis som Milo kan man nog inte ännu lära några ovanor.

  SvaraRadera
 2. Han är ju inte så gammal ännu så det kan nog vara det. Men jag delar med mig av lite tips jag fick när Axel var liten.

  Linda in bebis i en tunn filt (typ spytrasa) när ni har honom i famnen. Och låt honom ligga kvar inlindad i den när ni lägger honom i sängen. Så känns det mer ombonat.

  Låt honom sova i en liten säng/korg/vagga/Mammalådan i samma rum som ni är. Vi hade FPAlådan på soffans divan och då kunde han somna där. Sedan kan ni lägga FPAlådan i spjälsängen så kan han fortsätta sova där.

  Om sängen är kall och famnen är varm så kan det vara därför han vaknar. Värm en vetekudde och lägg i sängen medan sötnosen somnar i famnen och lägg honom sedan i sängen när den är varm.

  Gör ett babynest i sängen! http://welcometothedollhouse.blogg.se/images/2010/babynest_92125779.jpg
  Vi använde lakan som vi rullade ihop.

  Axel började vi "träna" att somna i egen säng när han var ca. 2 1/2 månad. Då tog det nog 1 1/2 - 2 timmar varenda kväll i typ en månad som vi turades om att ligga bredvid honom (vi i stora sängen och han i spjälsängen) tills han somnat. Sedan gick det bättre. När han kunde somna utan att gråta så sprang vi fortfarande länge (flera månader) fram och tillbaka i minst en timme för att smeka honom på ryggen, ge nappen eller bara närhet. Minns inte när han blev lätt att lägga faktiskt men han var tidig med att somna på själv på typ tio minuter.

  Vi använde inga särskilda metoder utan lyssnade på honom. Uppmärksamhetsgnällde han bara fick han nog klara sig själv lite men var han ledsen/arg/rädd så gick vi direkt tillbaka in. Han är nu väldigt trygg med att somna och sova själv.

  SvaraRadera
 3. Jag vill minnas att jag nog lät emil skrika när han skulle somna...men han var nog lite äldre när jag började med det eftersom han för det mesta somnade vill bröstet vid läggdags och jag låg och ammade mest så han låg liksom bara kvar i sängen och jag flyttade över honom när jag själv skulle sova.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen hörni! Misstänker att han är för liten att somna själv, men vi testar väl vidare och ser vart det leder!

  SvaraRadera