söndag 15 april 2012

Extra Ultraljud...

Vecka 29 inleddes häromdagen och i torsdags var jag på ett extra ultraljud pga graviditetsdiabetesen. Dom vill hålla lite koll att inte bebis blir för stor.
I alla fall så visade UL att bebisen var frisk och läkaren var helt fascinerad över vilken fin navelsträng det var. Den vägde ca 1074 gram just nu och var enligt henne lite på plussidan i storlek, men det var inget jag behövde oroa mig för.
Enligt alla sidor och appar som man kan ha på telefonen som man kan följa med graviditeten så är bebis rätt normal storlek, så jag vet inte. Känns som dom stressar upp en lite med det här att bebisarna kan bli så stora när man har grav.diab. Visst, jag fick ett stort barn förra gången (och då vet jag inte om jag hade grav.diab för det kollade dom aldrig då), men det känns ändå lite som dom förstorar upp allt. Jag vet ju att att jag ska hålla mig från socker och äta mindre kolhydrater och jag tycker själv att jag är rätt duktig på det, även om det är jäkligt tungt många gånger. Jag behöver inte picka mig i fingret mer bara jag håller mig från allt socker tills navelsträngen är klippt, så uttryckte iaf diabetessköterskan det.
I alla fall ska jag på ett till UL om ca 2 veckor och då ska jag höra om dom kan beräkna nån födelsevikt på bebis.
Huvudsaken just nu är iaf att bebis mår bra.
Sen kan jag ju ibland känna lite oro för att det ska bli ett stort barn och att jag måste gå igenom en lika jobbig förlossning igen. Jag hoppas så innerligt att det ska sätta igång av sig självt den här gången, att bli igångsatt var inget för mig tydligen och jag skulle helst inte bli snittad heller, känns lite som att man inte fött barn om det kommer den vägen. Jag förstår ju om man av olika anledningar måste bli snittad och det är bra att det finns om det tillstöter komplikationer, men själv vill jag gärna föda normalt om det bara går.
Jag är nog mest orolig att det ska bli lika utdraget och jobbigt som förra gången...

1 kommentar:

  1. Jag tror nog kermit mår alldeles utmärkt i din magen =) väntar med spänning att få träffa han han den det =)

    SvaraRadera