onsdag 21 mars 2012

Vecka 26+0

Idag går jag då in i vecka 26. Har besökt mödrarådgivningen och världens bästa Monica (min barnmorska alltså).
Blev mycket prat om graviditetsdiabetes eftersom jag nu har fått det då. :( Var ju på sockerbelastning förra veckan och jag hade 2 värden som var för höga vilket betyder att jag har graviditetsdiabetes. Så nu ska jag börja picka mig i fingret och mäta sockret flera gånger om dagen. Jag hoppas att det inte ska bli så allvarligt och jag hoppas verkligen att bebis nr 2 inte blir så stor vilket det kan vara risk för med grav.diab. Men jag ska åtminstone på ett extra UL för att kolla att bebis inte är så stor.
När jag fick reda på det så kändes det jättejobbigt, men det var nog mest för att jag tycker att jag har så mycket krämpor under den här graviditeten redan, nu detta också. Kändes som det räckte till med det jag har redan.
Först mår man illa till vecka 14, i vecka 12 börjar foglossningen ge sig till känna, jag får inte sova på nätterna mest pga foglossningen, och jag hann bara gå en gång på akupunktur för foglossningen och sen blev det stopp på BB för dom hade personalbrist och dessutom renoverar dom BB-avdelningen så det är jättestökigt där, dessutom är min mage så trög och jag försöker med allt för att få igång den. Suck säger jag bara! Låter som jag gnäller nu, men jag är jätteglad över den här bebisen så jag står ut med detta, men när jag nu fick grav.diab. så kändes det bara så tungt. Jag hoppas att resten av graviditeten ska löpa på fint.
I alla fall så var allt annat bra. Hb hade t.o.m stigit lite sen senaste gången, jag som trodde att jag skulle behöva ta extra järn. Blodtryck var bra, livmodern hade växt och hjärtljuden på bebis var 150. Vikten kan diskuteras, väger jag mig hemma så har jag gått upp 5 kg, när jag väger mig på mödra har jag gått upp 7kg. Men det är väl det på mödra man ska räkna. Jag hoppas att det inte ska bli så många kilon till, gick upp 17, nästan 18 med dottern och så mycket hade jag inte tänkt gå upp, men kanske det blir lite mindre nu när jag inte ska äta en massa socker. Men med dottern hade jag bara 5 kg kvar när jag for från BB.Dom flesta kilona kom ut med henne kanske man skulle kunna säga.

Nu ska jag prata lite med mannen som kommit hem från jobb, innan jag far på utvecklingssamtal till dagis.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar