onsdag 26 september 2012

3 månaders kontroll + vaccinering

Igår var jag och Milo till barnrådgivningen på 3 månaders kontroll (han blir ju 3 månader nu på fredag den 28/9). Han skulle dessutom få lite vaccineringar. 3 stycken till och med. Kan verka lite mastigt och nu i efterhand så ångrar jag lite att vi tog alla på en gång. Men det är lätt att vara efterklok!
För det första började det inte bra.
Vi hade tid 10.00, jag var som vanligt tidig, men nu berodde det dessutom på att jag var via brorsonens dagis med hans mössa som han glömt hos oss kvällen innan, var osäker på hur länge det skulle ta. Bättre att vara ute i god tid! Så vi bänkade oss på rådgivningen  09.45.
Då kommer Milo´s bebiskompis som är 2 dagar äldre än Milo som också ska på kontroll. Blev lite fundersam där och undrade om det faktiskt skulle ta bara en kvart det där. Dom skulle ju till samma hälsovårdare som oss!
Det visade sig att det hade blivit nåt fel i bokningarna så vi satt där och väntade till 10.45. Suck! Nåja det gick ju bra, Milo somnade så det var ju ganska lugnt! Tur att jag har en så snäll pojke... =)
När vi väl kom in så var väl allt helt OK. Milo las på vågen som visade 6,900gr (jisses) och sen vidare till mätningen där det nu visade 63 hela centimetrar. Inte konstigt att jag fått sätta bort en massa kläder.
När vi kom till vaccineringen blev det livat. Eller inte vid den första som skulle tas i munnen, rotavaccin. Men sen skulle han få en i varje lår. Oj vad han blev ledsen! Det skar i en mammas hjärta!
Vid halv 4 tiden samma dag var han jätteledsen och efter en stund bajsade han ner sig så även jag var nerbajsad. Nåja sen var han glad igen.
Efter middagen vid 18 tiden var han så himla ledsen, han ville inte äta och han bara skrek. Man märkte att han hade ont. Ingenting var bra! Det slutade med att jag gav honom en panadolsupp och efter det lugnade han ner sig och sov i min famn.
Förberedde mig på att det skulle bli en lång natt, men han sov hela natten, 05.45 vaknade han och ville ha mat! Helt otroligt! Och idag har han varit sitt vanliga glada och nöjda jag!
Så fort det kan ändra och tur är väl det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar